Reacties van relaties

op mijn coaching, trainingen en intervisiebegeleiding
geel rood bloem

over de Workshop de uitdager
‘Karen is helder, recht voor zijn raap en eerlijk over de vele kanten van het coachvak en wat een bewustzijn dat vergt en vraagt. Maar wat een mooi vak hebben wij coaches toch! Ik raak erdoor geïnspireerd. Dit was de ontbrekende schakel voor mijn meesterschap.’
Willeke Wildeboer, coach

‘Karens humor en warme, respectvolle omgang geven een veilig gevoel bij het oefenen’.

Maria van Os

adviseur P&O, woonst. St Joseph

over de Workshop zes coachhoudingen

Bij Karen is er geen ontkomen aan als het gaat over het ontwikkelen en kiezen van je eigen stijl. Ze inspireert je om het bij jezelf te vinden.’
Tjebbo Hepkema, directeur opleidingen NS

over de Individuele coaching

‘Overall I feel extremely grateful and priviliged to have the guidance of Karen, I learned so much. She motivated me with the right (often provocative) questions, stimulating deep reflection and curiosity to put in practice what I was learning during the coaching. Thank you so much, Karen, you helped me to become a better person and leader!.’
Laura Daniele, Senior Scientist,TNO

Over de Intervisiebegeleiding

‘Karen is in de loop van de tijd veel voor me gaan betekenen. Ik keek vaak uit naar de intervisie die vooral boeiend werd voor mij door haar manier van begeleiding. Vreemd genoeg voelde ik me daarna sterker en had er weer zin in!  Ze heeft me vaak tot nadenken aangespoord, ook nog lang na de intervisie bijeenkomsten. Ze heeft echt een plekje in mijn hart gekregen!’

Esther de Ruiter, De Ruiter Training en Coaching

over de Intervisiebegeleiding

‘Ik ben ontzettend blij met Karen. Ik leer zo veel van haar als het gaat om het benaderen met een open, ruimte gevende houding. Ik heb vaak over empathische houdingen gelezen, maar doe het maar eens! Hoe moeilijk dat blijkt te zijn, kwam ik pas achter na de intervisies met Karen. Ze kan feilloos aangeven wanneer een opmerking ruimtegevend is en wanneer niet. Heel bijzonder. Ik weet van mezelf dat ik eigenwijs kan zijn. Karen heeft voor mij de statuur dat als zij iets zegt, ik mijn mond moet houden en vooral goed moet luisteren. Ze biedt kwaliteit en ze heeft het bij mij ook voor elkaar dat ze alles mag zeggen. In haar termen, “het komt altijd voort uit een bedje van liefde” Oftewel, Karen begeleidt niet alleen prima de intervisies, maar ik word echt slimmer van haar.’
Jan Meijs, trainer van Trafieq

‘Ik heb van je geleerd, als persoon en professional, je kracht, je kwetsbaar zijn en de wijze waarop die beiden zich mogen verstrengelen, je warmte…… en dat alles neem ik mee op mijn verdere pad.’

Marianne Burggraaff

trainer

over de Leergang coachend leiderschap: Inspirerend boek als uitgangspunt en uitdagende trainer. Vanuit mijn meer natuurlijke combi-basishouding ‘praatpaal/boeddhist’ is dat verfrissend, inzichtelijk en confronterend tegelijkertijd. Zo coachen smaakt naar meer. Dank.
Ilse Vegter, Trimbos Instituut.

‘Ik heb nu zelf gevoeld hoe ik als trainer het best om kan gaan met weerstand in de groep.’

Klik hier en lees mijn blog met Rons verhaal

over de Leergang coachen
Zes unieke houdingen met als baseline liefde. Uit die liefde vloeit en stroomt een nog dieper gelaagd contact wat nog intenser aanvoelt zonder dat het een intense inspanning kost. Ik heb ontzettend genoten van alles wat ik leerde. Let it grow ;)’. Koen Scheyving, adviseur bij SBS Management Consultants

Zonnebloem

‘In het gelijkwaardige contact van mens tot mens laat Karen mij inzien dat alles er mag zijn. Geen vingertje of oordeel. Ik voel me daardoor gesteund, en voel kracht en vreugde.’

Peter Ruijgrok

projectingenieur, Antea Group

over de Individuele coaching

‘Wat loop ik nou eigenlijk de hele tijd te doen? Ben ik wel goed genoeg? Ik raak mezelf kwijt aan mijn gezinsleven. Ik ben verdorie bijna 36! Nu moet ik maar eens volwassen worden en een plan maken voor een echte carrière. Met deze gedachten stapte ik binnen bij Karen. Daar vond ik geen hapklare antwoorden, wel nog meer vragen, gesprekken over dromen en angsten, authenticiteit en de uitdaging om mijzelf eens echt aan te kijken. En het was niet eens heel moeilijk! Karen haalde het beste uit me naar voren, op een natuurlijke manier. Ze liet me het zelf doen. Ze prikkelde me, door oprechte vragen te stellen, voorbeelden te geven en bellen door te prikken. Ze is deskundig, heeft humor en is eerlijk. Juist haar open manier van werken gaf mij alle ruimte om te vinden wat ik zocht: mijzelf!’
Bregje van de Ven, dansdocent

 

over de Leergang coachen

We zijn natuurlijk niet bezig geweest met een techniek, maar met onszelf in de coachingsrelatie. De directe en warme interventies van de trainers maakten mij zo bewust van mijzelf, van mijn gevoel; van mijn eigen mechanismen die ik meeneem als coach in een coachingsgesprek. Tijdens het hele traject ben ik intensief bezig geweest met mijzelf en het contact dat ik aanga met anderen. Het heeft mij heel veel inzicht en handvatten gegeven om effectiever te zijn als coach. Na de training blijft het niet stil; ik ontwikkel door. Ik heb geleerd het menselijke contact te gebruiken als meest effectieve instrument in coaching.’
Dick van Smirren, manager en coach bij TNO-ICT

over de Workshop empathisch leiderschap

‘In een bijna huiselijke sfeer onderzoeken we het thema ‘empathisch leiderschap’.  Mooi is om te zien hoe Karen zélf volop meedoet en zich ook ‘geeft’ aan de groep deelnemers. Daardoor werd het een gezamenlijke zoektocht. Ik heb Karen hierdoor leren kennen als iemand die doorleeft heeft wat ze ons aan ons kwijt wil en dat, vanuit diezelfde persoonlijke ervaring, vorm kan geven. Ogenschijnlijk simpele oefeningen missen hun uitwerking op mij niet en geven mij daarmee nieuwe bagage op weg naar mijn eigen invulling van wat empathisch leiderschap zoal kan betekenen.’ 
Ger Jägers, directeur RKSG Thamen Uithoorn

over de Leergang coachen

De hele leergang Coachen vanuit zes houdingen door is me opgevallen hoe praktisch de leergang is. Veel oefenen, soms zelfs indirect (dan heb je niet door dat je oefent en valt het kwartje pas later). Natuurlijk is de theorie er ook, maar voor mij zat het grote effect van de leergang hoofdzakelijk in ondervinden, ervaren, verwerken, herkennen en spelen, spelen en nog eens spelen met de zes coachhoudingen. Ik adviseer iedereen die iets met mensen doet (of het nu onderwijzen, trainen, coachen, samenwerken of opvoeden is) deze leergang te volgen.’
Harry Rienmeijer, trainer, coach en ondernemer, Trafieq

over de Individuele coaching

‘Karen is voor mij de ideale coach. Ze helpt me sinds 2008, bij de beslissing voor mezelf te beginnen tot dit moment waar ik ben gegroeid tot echte zelfstandige. Dat doet ze op een heel natuurlijke en effectieve manier. Ze stuurt niet, maar laat mij sturen; ze kiest niet, maar laat mij kiezen. Ze prikkelt wel, vraagt, ontkent, laat je worstelen, als de vader die zijn dochter leert fietsen. En heeft zo de gave het beste boven te halen. – Nooit instrumenteel, maar altijd via persoonlijk gesprek en met ongespeelde interesse en echt contact.’
Michiel Brouwer,  MBDSO – Michiel Brouwer Duurzame Stedelijke Ontwikkeling

Luchtige diepgang & speelse bezieling

intuïtief, provocatief, effectief