Workshop de uitdager

paradoxaal en provocatief coachen Ja, ik doe mee aan de workshop De UitdagerVoor de Leergang van 5 dagen klik je hier

De houding van de uitdager – provocatief coachen

Effectief begeleiden met humor, liefde en intuïtie.                                              

Coachen is een serieuze zaak en tegelijkertijd een heerlijk ‘spel’ waarbij je ook nog eens je coachee verder helpt in zijn of haar ontwikkeling. Zeker als je het doet vanuit de meest spannende en veelzijdige van de zes coachhoudingen: de uitdagende houding. Liefde en afstemming vormen basis van deze houding, waarna je je coachee op onorthodoxe wijze een spiegel voorhoudt, prikkelt en verleidt. Provocatief coachen met een open geest en open hart. Je zet je eigen-aardigheden in en laat je fantasie en intuïtie vrij stromen. Zo ontstaat er bij je coachee ruimte voor nieuwe inzichten en gevoelens. Voor een frisse kijk op zichzelf en het leven. Het enige nadeel van deze houding is dat die zo ongelooflijk effectief is!
Tijdens de trainingsdagen lachen we veel, terwijl we elkaar serieus coachen en andere pakkende oefeningen doen. Als je jezelf een beetje kunt relativeren, zijn deze trainingsdagen vast een bron van energie en inspiratie voor je!
Je kunt kiezen voor een- of tweedaagse workshop of de Leergang van vijf dagen.

Eendaagse workshop De Uitdager

Maak kennis met deze effectieve en liefdevolle manier van mensen begeleiden tijdens de eendaagse workshop. Je ervaart wat de uitdagende houding met jou doet als coach én als coachee. Je krijgt zicht op de plek van Provocatief Coachen tussen de andere vijf coachhoudingen. Je voelt hoe heerlijk het is met humor en speelsheid de coachee een andere kijk op zichzelf en de coachvraag te bieden. Je geniet van de vrijheid en verbondenheid. En je hebt weer wat hele leuke interventies aan je arsenaal toegevoegd.
Eerstvolgende workshop: vrijdag 29 november 2019 in Amsterdam.

Tweedaagse workshop De Uitdager

Tijdens de tweedaagse workshop kunnen we net dat stapje verdergaan. Het is ook nog intenser dan de eendaagse, want deze tweedaagse workshop geef ik samen met Jan Ruigrok, de superexpert in provocatieve leerlingbegeleiding. Het is een goed vervolg op de eendaage workshop. Heb je ons artikel ‘Kikkercoaches laten zich niet kussen’ al gelezen? Nou, tijdens deze tweedaagse workshop krijgt de kikker in je alle ruimte! We spelen met elkaar en met de relatievoorstellen van de Ander. En met je overtuigingen, die mogelijk jouw kikkerZijn in de weg staan. Jouw persoonlijke vragen en casuïstiek staan centraal.
Data op aanvraag

Werkvormen

 • demonstraties
 • coachen
 • gecoacht worden
 • beetje theorie
 • oefeningen
 • reflecteren

Zin gekregen?
IK DOE MEE!
Nog vragen?
IK WIL CONTACT
Referenties?
REACTIES LEZEN

Luister naar deze serieuze coach en haar ervaringen met de uitdagende houding…

Investering

Open inschrijving:
Per trainingsdag: € 395,- voor bedrijven, € 295,- voor  ZZP, non-profit en particulier. Dus voor de tweedaagse € 790,- en € 590,- excl. 21% BTW en incl. koffie/thee/lunch en veel persoonlijke aandacht.

We doen het ook graag in-company op maat. Bel of mail me even om af te stemmen.

De provocatieve trainers

Jan Ruigrok & Karen Walthuis hebben hun krachten gebundeld. Dat levert een mooie mix op van 010 & 020, Yin & Yang, coaching & onderwijs!

Reus uit Rotterdam & expert in Provocatieve leerlingbegeleiding

Amsterdamse blikopener & expert in spelen met de coachingsrelatie

Resultaten:

 • nog meer plezier in coachen
 • veel te hoge effectiviteit
 • acceptatie van jouw en andermans gekkigheid
 • activering van je duistere kanten
 • onorthodoxe interventies
 • meer intuïtie en speelsheid
 • coachen wordt één grote flow

‘Spelenderwijs leren met veel humor en lachen. Zeer krachtig en afwisselend’

‘Leuk, degelijk en fantastisch gebracht!’

‘Inspiration by confusion’

Uitdagende leestip 1

Jan en Karen hebben in maart hun artikel Kikkercoaches laten zich niet kussen gepubliceerd in het Tijdschrift voor Coaching. Als je erop klikt, kun je het gelijk lezen. Andere artikelen die je alvast kunt bestuderen:  Praktische gids voor de uitdager – deel 1 &  Praktische gids voor de uitdager – deel 2 van Karen. en  De koning van lijn 25 – over provocatieve leerlingbegeleiding van Jan.

Uitdagende leestip 2

 

Uitdagende leestip 3

Uitdagende leestip 4

vrij, speels en liefdevol coachen:

het nadeel is dat het zo ontzettend effectief is...