Transformatiebegeleiding voor organisaties

met (team)coaching, trainingen, intervisiebegeleiding en lezingen
Klik voor persoonlijk contact
tulp van training coachen Amsterdam

Wat is uw behoefte?

  • Bent u op zoek naar leiderschapsontwikkeling waarin intermenselijk contact centraal staat?
  • Wilt u dat verschillende ‘bloedgroepen’ binnen de organisatie beter met elkaar gaan samenwerken?
  • Zoekt u naar nieuwe handvatten en verdieping voor uw coaches?
  • Of hebt u een andere ontwikkelvraag?

Alco van Hoogcarspel, HR Antea Group: ‘…grote waardering voor haar steeds doorgaande zoektocht naar de kern van het functioneren van mensen en organisaties…’

Lees meer over deze en andere opdrachtgevers

Teamcoaching

(Management) Teams die meer uit hun samenwerking willen halen, begeleid ik op organische wijze. Ik beschik over een breed arsenaal aan instrumenten dankzij mijn jarenlange ontwikkeling en ervaring. Het verlangen van het team is het uitgangspunt. (Zelf)inzicht, begrip, effectieve samenwerking en (persoonlijk) leiderschap de resultaten. Lees hier over de ervaringen van andere organisaties.

Ontwikkeling van (persoonlijk) leiderschap en samenwerking

Graag kom ik bij u langs om de behoefte van uw organisatie te inventariseren. Daarna maak ik een voorstel op maat. Kern van mijn aanpak is dat mensen leren te reflecteren op (de effecten van) hun gedrag, gedachten, behoeften en gevoelens. Zelfkennis is de basis van (persoonlijk) leiderschap en maakt samenwerken zoveel effectiever! Hoe beter je weet wat er in jezelf speelt, des te soepeler haal je je doelen. Als je je bewuster wordt van de manier waarop je de wereld betekenis geeft, kun je de Ander helderder horen en zien. Ik werk met analytische scherpte, luchtige diepgang en liefdevolle confrontatie. Zullen we een afspraak maken? T:  06 24772669

leergang coachen vanuit zes houdingen

de zes coachhoudingen

Coachen en coachend leidinggeven

Mijn model van zes coachhoudingen is een mooie kapstok voor het ontwikkelen van een meer coachende stijl van leidinggeven. Ook interne coaches leer ik op basis hiervan ‘spelen’ met het relationele aspect van coachen. Individuele medewerkers kunnen meedoen aan mijn workshops of trainingen met open inschrijving. Deze workshops en trajecten geef ik ook binnen organisaties, aangepast aan uw wensen. Bijvoorbeeld de Leergang Coachend Leiderschap en de workshop Empathisch Leiderschap. Voor docenten, hulpverleners, interne coaches, therapeuten en andere professionele begeleiders van mensen brengt de Workshop De Uitdager (provocatief coachen) vaak een hoop licht, lucht en nieuwe invalshoeken. Tijdens de Leergang Coachen vanuit zes houdingen leren ze zichzelf en de relatie nog effectiever in te zetten als instrument.

De zes coachhoudingen staan in mijn boek Wisselende contacten, de ontmaskering van de coachingsrelatie. 

Individuele coaching

Voor medewerkers met ontwikkelvragen of medewerkers die dreigen uit te vallen door stress of conflict, ben ik een liefdevolle, analytische en uitdagende coach. Over mijn visie op en manier van coachen, leest u hier meer.

‘Karens humor en warme, respectvolle omgang geven een veilig gevoel bij het oefenen’.

Maria van Os

Adviseur P&O, Woonst. St. Joseph

Intervisiebegeleiding

Medewerkers leren het meest van elkaar. Gaat u intervisiebijeenkomsten organiseren? Wanneer ik deze begeleid, bent u zeker van een optimaal leereffect. Als u hier doorklikt, weet u meer over mijn aanpak. 

De hele organisatie prikkelen

Bent u op zoek naar een interactieve lezing, die raakt en inspireert? Bijvoorbeeld over provocatief coachen? Of over dienstbaar leiderschap als K.P.I.? Of een Frisse Kijk op van alles? 

Zie mijn prikkelende aanbod

coachen, coachend leidinggeven en samenwerken

vanuit wezenlijk contact met jezelf en de ander