Mijn naam is Ivar Berix

luisterspecialist
Iva

En ik ben:

  • teamcoach
  • ensemblecoach
  • klarinettist
  • levenscoach
  • inspirator
  • idealist

Verdiepend luisteren

Er wordt in de wereld heel wat afgecommuniceerd en ook heel wat gesproken over (beter) communiceren. Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat communicatie soepel en effectief is en ook nog eens leidt tot meer verbinding, verdieping en zingeving? Dat is de centrale vraag in mijn huidige activiteiten als coach voor teams in organisaties en muziek-ensembles.

Calefax rietkwintet

Van 1987 tot 2020 was ik lid van het succesvolle Nederlandse ensemble Calefax rietkwintet. Een groep waarmee ik vele concerten heb gegeven over de hele wereld. In november 2020 heb de groep verlaten. Alles wat ik heb geleerd in die jaren geef ik nu op een bredere manier vorm.

Mijn uitgangspunt daarbij is de verworvenheid van het luisteren. 

Interview over project Val

Een van mijn mooiste projecten als musicus..

Mijn ontwikkeling

Zo’n dertig jaar geleden is mijn zoektocht naar stabiel, blijvend geluk begonnen. Dit pad van ontwikkeling en bewustwording heeft mij veel interessante ervaringen en inzichten opgeleverd. Ik mediteer, lees en reflecteer op mijn eigen ervaringen.  Daarnaast heb ik uiteenlopende opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling gedaan. Dit alles neem ik mee als ik een team of ensemble coach.

Luisteren in samenspel

Heel blij ben ik met de de samenwerking met Karen Walthuis in onze teamcoachingsessie Luisteren in samenspel. We sluiten mooi op elkaar aan in onze missie om mensen werkelijk naar elkaar te laten luisteren. En we vullen elkaar aan door onze heel verschillende achtergronden en benaderingen van luisteren. Zij is vooral sterk op het verbale luisteren, terwijl bij mij de nadruk – uiteraard – ligt op het non-verbale.

Beter leren luisteren

met muzikaal samenspel
Contact via Karen: 06 24772669mail: karen@karenwalthuis.nl