Zijn naam is Ivar Berix

luisterspecialist
Ivar Berix

En hij is:

  • teamcoach
  • ensemblecoach
  • klarinettist
  • levenscoach
  • inspirator
  • idealist

Verdiepend luisteren

Er wordt in de wereld heel wat afgecommuniceerd en ook heel wat gesproken over (beter) communiceren. Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat communicatie soepel en effectief is en ook nog eens leidt tot meer verbinding, verdieping en zingeving? Dat is de centrale vraag in Ivars huidige activiteiten als coach voor teams in organisaties en muziek-ensembles.

Luisteren in samenspel

In dit filmpje hoor je Ivar spelen, stel ik hem aan je voor en vertellen we over de workshop Luisteren in samenspel.

Calefax rietkwintet

Van 1987 tot 2020 was Ivar lid van het succesvolle Nederlandse ensemble Calefax rietkwintet. Een groep waarmee hij vele concerten heeft gegeven over de hele wereld. In november 2020 heeft Ivar de groep verlaten. Alles wat hij in die jaren geleerd heeft, geeft hij nu op een bredere manier vorm.

Zijn uitgangspunt daarbij is de verworvenheid van het luisteren. 

Interview over project Val

Een van zijn mooiste projecten als musicus..

Ivars ontwikkeling

Zo’n dertig jaar geleden is zijn zoektocht naar stabiel, blijvend geluk begonnen. Dit pad van ontwikkeling en bewustwording heeft hem veel interessante ervaringen en inzichten opgeleverd. Hij mediteert, leest en reflecteert op zijn eigen ervaringen.  Daarnaast heeft hij uiteenlopende opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling gedaan. Dit alles neemt hij mee als hij een team of ensemble coacht.

Teamcoaching

Ivar en ik bundelen onze krachten in onze teamcoachingsessie Luisteren in samenspel. We sluiten mooi op elkaar aan in onze missie om mensen werkelijk naar elkaar te laten luisteren. En we vullen elkaar aan door onze heel verschillende achtergronden en benaderingen van luisteren. Bij Ivar ligt de nadruk – uiteraard –  op het non-verbale luisteren, terwijl bij mij het verbale luisteren de boventoon voert.

Beter leren luisteren

met muzikaal samenspel
Contact via Karen: 06 24772669mail: karen@karenwalthuis.nl