Reacties

op mijn coaching, trainingen en procesbegeleiding

Over de WS Empathisch Leiderschap

Ik heb Karen leren kennen als iemand die  doorleeft heeft wat ze ons aan ons kwijt wil. Ogenschijnlijk simpele oefeningen missen hun uitwerking op mij niet en geven mij daarmee nieuwe bagage op weg naar mijn eigen invulling van wat empatisch leiderschap zoal kan betekenen.’
Ger Jägers
directeur RKSG Thamen, Uithoorn

Over de TEAMCOACHING:

‘De snelle veranderingen in de IT-branche vragen veel van ons. Daarom riepen we de hulp van Karen in om onze onderlinge samenwerking en effectiviteit als MT te verbeteren. Ze doet dit op een soms confronterende maar altijd plezierige manier die ons als MT en als personen helpt groeien!’

Jan Penning
Managing Director WSB Solutions

over de Individuele coaching

Overall I feel extremely grateful and priviliged to have the guidance of Karen, I learned so much. She motivated me with the right (often provocative) questions, stimulating deep reflection and curiosity to put in practice what I was learning during the coaching. Thank you so much, Karen, you helped me to become a better person and leader!.’
Laura Daniele, Senior Scientist,TNO

Over de individuele coaching

‘In het gelijkwaardige contact van mens tot mens laat Karen mij inzien dat alles er mag zijn. Geen vingertje of oordeel. Ik voel me daardoor gesteund, en voel kracht en vreugde.’

Peter Ruijgrok, procesingenieur
Antea Group

Over de teamcoaching en procesbegeleiding

‘Haar kracht is dat ze een grote mate van zich-zelf-zijn (authentiek heet dat tegenwoordig) combineert met een onbevangen directheid, durven doorvragen en naar de essentie zoeken. Ik heb grote waardering voor haar steeds doorgaande zoektocht naar de kern van het functioneren van mensen en organisaties.

Inspirerend om met haar over deze thema’s ideeën uit te wisselen. En bij dat alles is het een nuchter mens met (gelukkig) een goed gevoel voor humor.’

Alco Hoogcarspel
HR manager, Antea Group

Over de WS Zes Houdingen

‘Karens humor en warme, respectvolle omgang geven een veilig gevoel bij het oefenen’.

Maria van Os, adviseur P&O
woonst. St Joseph

over de Individuele coaching

‘Karen is voor mij de ideale coach. Ze hielp me bij de beslissing voor mezelf te beginnen tot dit moment waar ik ben gegroeid tot echte zelfstandige. Dat deed ze op een heel natuurlijke en effectieve manier. Ze heeft de gave het beste boven te halen met ongespeelde interesse en echt contact.’

Michiel Brouwer,  MBDSO

over de Supervisie voor coaches

‘Ik heb veel coaches gezien maar Karen zit voor mij in de buitencategorie. Ze creëert een veilige en uitdagende omgeving waarin verandering snel kan gaan. Ik heb haar aan meerdere mensen aangeraden, die zelf een stevige persoonlijkheid hebben en op zoek zijn naar echte verandering.’

Serge Steijn, leadership coach

Over de intervisiebegeleiding voor trainers:

‘Zoals jij met mij bent omgegaan was zo bijzonder. Je deed dat zo professioneel! Ik heb nu zelf gevoeld hoe ik als trainer het best om kan gaan met weerstand in de groep.’

Klik hier en lees mijn blog met Rons verhaal

Over de Intervisiebegeleiding

‘Karen is in de loop van de tijd veel voor me gaan betekenen. Ik keek vaak uit naar de intervisie die vooral boeiend werd voor mij door haar manier van begeleiding. Ze heeft me vaak tot nadenken aangespoord, ook nog lang na de intervisie bijeenkomsten. Ze heeft echt een plekje in mijn hart gekregen!’
Esther de Ruiter Coaching en Training

over de Intervisiebegeleiding (voor trainers, met de Zes Houdingen)

‘Ik ben ontzettend blij met Karen. Ik leer zo veel van haar als het gaat om het benaderen met een open, ruimte gevende houding. Ik heb vaak over empathische houdingen gelezen, maar doe het maar eens! Hoe moeilijk dat blijkt te zijn, kwam ik pas achter na de intervisies met Karen.

Ze kan feilloos aangeven wanneer een opmerking ruimtegevend is en wanneer niet. Heel bijzonder. Ik weet van mezelf dat ik eigenwijs kan zijn. Karen heeft voor mij de statuur dat als zij iets zegt, ik mijn mond moet houden en vooral goed moet luisteren. Ze biedt kwaliteit en ze heeft het bij mij ook voor elkaar dat ze alles mag zeggen. In haar termen, “het komt altijd voort uit een bedje van liefde” Oftewel, Karen begeleidt niet alleen prima de intervisies, maar ik word echt slimmer van haar.’

Jan Meijs, trainer

‘Ik heb van je geleerd, als persoon en professional, je kracht, je kwetsbaar zijn en de wijze waarop die beiden zich mogen verstrengelen, je warmte…… en dat alles neem ik mee op mijn verdere pad.’

Marianne Burggraaff, trainer

over de Workshop de uitdager

‘Karen is helder, recht voor zijn raap en eerlijk over de vele kanten van het coachvak en wat een bewustzijn dat vergt en vraagt. Maar wat een mooi vak hebben wij coaches toch! Ik raak erdoor geïnspireerd. Dit was de ontbrekende schakel voor mijn meesterschap.’

Willeke Wildeboer, coach

over de Individuele coaching
‘Wat loop ik nou eigenlijk de hele tijd te doen? Ben ik wel goed genoeg? Ik raak mezelf kwijt aan mijn gezinsleven. Ik ben verdorie bijna 36! Nu moet ik maar eens volwassen worden en een plan maken voor een echte carrière. Met deze gedachten stapte ik binnen bij Karen. Daar vond ik geen hapklare antwoorden, wel nog meer vragen, gesprekken over dromen en angsten, authenticiteit en de uitdaging om mijzelf eens echt aan te kijken. En het was niet eens heel moeilijk! Karen haalde het beste uit me naar voren, op een natuurlijke manier. Ze liet me het zelf doen. Ze prikkelde me, door oprechte vragen te stellen, voorbeelden te geven en bellen door te prikken. Ze is deskundig, heeft humor en is eerlijk. Juist haar open manier van werken gaf mij alle ruimte om te vinden wat ik zocht: mijzelf!’
Bregje van de Ven, dansdocent

Over de relatiecoaching
‘Karen heeft ons gespiegeld met ons gedrag, emoties en met name behoeften die eronder liggen. Hierdoor zijn wij niet alleen als stel tot inzichten gekomen over onze patronen, maar ook als individuen. Haar manier van coaching gaat gepaard met veel humor, zonder het weg te lachen, duidelijke observaties en hier en daar provocatie om de spiegel duidelijk te zien en te voelen.’
Merel & Lex

over de Leergang coachen vanuit zes houdingen

Kameleon

Ze verschiet van kleur
Als ze het over
haar wisselende contacten heeft.
Ze legt uit, doet voor en spiegelt:

Open als de praatpaal
Duidend als de onderzoeker
Sponzend als de boeddhist

 


Verklarend als de onderwijzer

Leidend als de aanvoerder
Provocerend als de uitdager

Moeiteloos schakelt ze,
Past zich aan in de situatie
En toch is ze buitengewoon
Zichzelf.

Peter te Riele
Trainer & onderwijsadviseur

leergang coachen vanuit zes houdingen

‘Karen is een goede trainer: inspirerend, adequaat en vernieuwend. Ze kan het niet alleen goed brengen, maar leeft het zelf voor in het contact. Ze maakt zichzelf daar kwetsbaar bij en laat voelen waar het om gaat.’

Peter te Riele

Coachen & trainen met open geest & hart

intuïtief, provocatief, effectief
direct contact: 06 24772669mail: karen@karenwalthuis.nl