Mijn achtergrond

werk & ontwikkeling
Contact? bel: 06 24772669

Altijd in ontwikkeling

Twintig jaar geleden was ik een andere coach dan nu. Omdat ik mijzelf als het belangrijkste coachingsinstrument beschouw, investeer ik continu in mijn ontwikkeling. Ook van mijn coachees leer ik veel. Op alle ervaringen reflecteer ik voortdurend. Dat leer ik mijn coachees ook te doen. Zo bevrijd je jezelf van overbodige ballast en komt er wijsheid en levenvreugde voor terug.

Opleiding Provocatief Coachen

Een voor mij zeer belangrijke opleiding was Provocatief Coachen in 2003. Liefde, humor en intuïtie hebben sindsdien een prominente plek gekregen in mijn manier van coachen en ik ben (nog) vrijer geworden in mijn denken en doen. Ik heb mijn eigen stijl in Provocatief Coachen ontwikkeld, die zich typeert door het ‘spelen met de coachingsrelatie’. Hierin geef ik ook training aan coaches.

Brede vorming

Daarnaast heb ik kortere en langere trainingen en opleidingen gedaan als: RET, Kernkwaliteiten, LIFO (Life Orientations), NLP , PRI (past reality integration therapy) en dergelijke. Ik verdiep mij in de filosofie via o.a. de ISVW en  heb disciplines uit de Oosterse levenskunst beoefend, zoals meditatie, yoga, aikido en tantra. Ik laat mij inspireren door mensen met een open geest en hart. Lees meer over  mijn leermeesters.

psycholoog NIP, auteur, spreker en idealist

Mijn liefde voor kennis heeft er ook toe geleid dat ik in 2006 ben afgestudeerd als algemeen psycholoog aan de Universiteit van Amsterdam. Voor mijn afstuderen heb ik onderzoek naar de coachingsrelatie gedaan, waaruit mijn model van zes coachhoudingen en het boek Wisselende contacten, de ontmaskering van de coachingsrelatie (2008) zijn voortgekomen. Twee jaar later diende het boek Leven met de handrem eraf, coach jezelf door iedere crisis (2010) zich in mij aan. En daarna kwam: Hoe word ik echt rijk?, een frisse kijk op ons moderne bestaan (2014).

Met al mijn activiteiten wil ik een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van individuen en organisaties en aan een bewustere samenleving. Daarom heb ik in 2019 een TEDxTalk gegeven over Radicale Open Interesse als antwoord op de polarisatie en radicalisering.

Karen Walthuis

Zo is het gekomen…

In 1967 zag ik het levenslicht. Na de middelbare school heb ik een jaar in Spanje doorgebracht, waarna ik de Hoge Hotelschool Den Haag, hogeschool voor bedrijfskunde heb gedaan. Mijn eerste vaste baan was als werving & selectieadviseur. Later heb ik verschillende leidinggevende functies gehad, veelal bij organisaties met een ideële missie. Toen ontstond een vroege dertigerscrisis. Werkzaam als reisbegeleidster in Midden- en Zuid-Amerika – vrij van alle banden en verwachtingen – begon ik in te zien wat mijn werkelijke talent en passie was. Sinds 1997 begeleid ik individuen en organisaties in hun ontwikkeling.

Dit heb ik 15 jaar lang gedaan onder de naam B&W Communicatie Coaching. Daarnaast heb ik 7 jaar lang trainingen Provocatief Coachen gegeven samen met Yvonne Knape onder de naam Yprovoka. Mijn trainingen met de zes coachhoudingen heb ik op de markt gezet onder de naam Yclectika, college voor coaching. Sinds 2014 heb al die namen losgelaten en werk ik onder mijn eigen naam. Ik ben immers mijn instrument…

Blijven ontwikkelen

en leven met steeds meer licht, lucht en liefde
direct contact: 06 24772669mail: karen@karenwalthuis.nl