opent je geest en hart

met coaching, training, lezingen en publicaties
Kennismaken? bel: 06 24772669Meld je aan voor de nieuwsbrief de Blikopener
Gepest door je leidinggevende… ik ken het

Gepest door je leidinggevende… ik ken het

Een veilige werkomgeving is een onderwerp dat mij aan het hart gaat. Vaak ziet het grensoverschrijdende gedrag er anders uit dan de beelden die we via de media krijgen, waarin  dickpics, aanrandingen en woede-uitbarstingen een hoofdrol spelen. Subtielere pesterijen, vernederingen en psychische terreur komen veel voor op de werkvloer, met desastreuze gevolgen voor degenen die het ondergaan en voor de organisatie als geheel. Ik heb het zelf ook meermaals aan den lijve ervaren. Ter illustratie deel ik een eigen ervaring uit de oude doos met je. Lees het hele verhaal.

Als…, dan…

Als…, dan…

Als ik een andere baan gevonden heb, dan word ik gelukkig. Als ik tien kilo ben afgevallen, dan voel ik me beter. Als ik straks met pensioen ben, dan ga ik echt leuke dingen doen. ‘Als-dan’, is een manier om hoop te houden, als je het leven of jezelf eigenlijk niet zo heel leuk vindt. Het is valse hoop. Lees meer

Mijn ouders waren alcoholist, dus ik ook.

Mijn ouders waren alcoholist, dus ik ook.

‘Mijn ouders waren alcoholist, dus is het logisch dat ik dat ook ben’. In deze uitspraak zit een waarheid, want wanneer je als kind opgroeit met twee alcoholistische ouders dan krijg je dat mee als ‘gewoon’. Onze ouders zijn immers ons primaire voorbeeld voor ‘hoe te leven’. Maar er is er ook een andere weg mogelijk. Lees verder

Zachte kracht tegen narcisme en sociopathie

Zachte kracht tegen narcisme en sociopathie

Een behoorlijk deel van de mensheid heeft sterk narcistische en sociopathische trekken. Onze samenleving faciliteert en stimuleert dit gedrag door het te belonen met promoties, bonussen, bewondering en stemmen. Met alle gevolgen vandien voor inividuen en de samenleving als geheel. Lees verder.

Jaloezie en de sproeten van Pippi Langkous

Jaloezie en de sproeten van Pippi Langkous

Ben je wel eens heel erg jaloers geweest? Jaloezie gaat vaak gepaard met stressreacties, omdat je bestaan in gevaar lijkt. Existentiële angst. Voor mij is jaloezie intussen een beetje zoals de sproetjes voor Pippi Langkous. Wil je weten hoe dat is en hoe je kunt profiteren van je jaloezie? Lees dan verder.

Karen Walthuis

Karen Walthuis

blikopener, coach, trainer, schrijver, psycholoog, spreker, vertrouwenspersoon, moeder, levenskunstenaar

Ik open geesten en harten
voor meer individuele levensvreugde,
wezenlijkere verbinding en
en een bewustere samenleving.

Persoonlijk kennismaken? Mail of bel me dan even.

Even stilstaan bij jezelf

maakt je bewuster, effectiever en vrijer
direct contact: 06 24772669mail: karen@karenwalthuis.nl