Supervisie/coaching

voor professionele begeleiders
klik hier voor contact

Zoek je een supervisor?

  • Heb je casuïstiek die gaat over het relationele aspect van coachen?
  • Ervaar je ook dat je eigen bewustZijn je belangrijkste instrument is?
  • Wil je effectiever werken met en in de coachingsrelatie?
  • Heb je misschien een klacht gehad?
  • Zou je een beetje provocatiever willen werken, op je eigen manier?

Wil je:

  • Een sparringpartner die aanvoelt wat je werkelijk nodig hebt?
  • In een veilige en open sfeer je eigen triggers en patronen onderzoeken?
  • Wat belemmeringen wegnemen om nog vrijer te werken?
  • Je eigen-aardigheden meer inzetten?
  • Zelf ook wel eens genieten van liefde, aandacht en wijsheid?

‘Ik heb van je geleerd, als persoon en professional, je kracht, je kwetsbaar zijn en de wijze waarop die beiden zich mogen verstrengelen, je warmte… en dat alles neem ik mee op mijn verdere pad.’

Marianne Burggraaff

coach/trainer

De coachingsrelatie als instrument.

De meeste (alle?) coachvragen gaan in essentie over de vraag: ‘Hoe verhoud ik mij tot mijzelf, de Ander en de wereld om mij heen?’. In het contact met je coachee, in het hier en nu, is veel materiaal aanwezig dat bruikbaar is bij de beantwoording ervan. Als coach neem je jezelf, met bagage, mee in de coachingsrelatie. Vanuit jouw innerlijke houding, geef je je verhouding met je coachee vorm. De coachee doet hetzelfde. Daarnaast spelen er universele relatiedynamieken omtrent macht, verantwoordelijkheid, liefde, overdracht en dergelijke. Hierover kun je meer lezen in mijn boeken Wisselende contacten, de ontmaskering van de coachingsrelatie’ en ‘Relationele verleidinge: empathisch begeleiden van groepen’. 

Hoe meer helderheid jij hebt in wat van jou is en wat van je coachee en wat er relationeel tussen jullie beiden speelt, des te effectiever kun je werken in en met de coachingsrelatie.

Coachvragen en casuïstiek

Als supervisor begeleid ik je graag met vragen en casuïstiek die zich op dit terrein afspelen. Denk hierbij aan het omgaan met overdracht of ‘weerstand’ van de coachee en met je eigen ‘triggers’, al dan niet bewuste (voor)oordelen, remmingen en tegenoverdracht.  Of we onderzoeken hoe je functioneel om kunt gaan met disfunctionele relatievoorstellen van je coachee. Dat je bijvoorbeeld een coachee die binnenkomt als een gewond vogeltje niet gaat doodknuffelen, maar juist stimuleert om weer stevig op zijn dunne pootjes te gaan staan.

Hierbij maken we gebruik van alle zes coachhoudingen en die van de Uitdager in het bijzonder. In deze houding pleeg je paradoxale en provocatieve interventies. Hoe beter je jezelf kent, accepteert en relativeert, des te vrijer zul je in deze houding kunnen werken en kunnen ‘spelen met de coachingsrelatie’.

Mag ik je begeleiden?

Als dit je aanspreekt, maak ik graag een afspraak met je. Of we onderzoeken eerst telefonisch of ik de juiste persoon voor je ben. Je kunt ook eerst meer over mijzelf, mijn inspiratoren en mijn achtergrond lezen. Of mijn Blikopener en posts op Linkedin een tijdje volgen.

Of je doet eerst mee met de Workshop Zes Houdingen op 7 december.

‘Ik leer zo veel van Karen als het gaat om het benaderen met een open, ruimte gevende houding. Ik heb vaak over empathische houdingen gelezen, maar doe het maar eens!’

Jan Meijs
trainer

Investering

Coaching & supervisie

Zakelijk:                € 195,-
Particulier:            € 160,-
tarieven per uur excl. 21% BTW

Strippenkaart:      € 1120,-
(excl.21% BTW)
(8 gesprekken, alleen voor particulieren)

Locatie WG Plein

Ik ontvang je graag in het Amsterdams Ondernemers centrum (AOC) op het WG Plein:

 

 

Locatie Amsterdam bij CS

Of in Amsterdam aan de Kromme Waal 9, op een paar minuten lopen van het Centraal Station:

 

Amsterdamse Bos

Ook doe ik graag een wandelend coachingsgesprek met je in het Amsterdamse bos. We spreken dan af bij de Bosbaan, waar je goed kunt parkeren.

Locatie Hooghalen

Daarnaast is er mijn Drentse locatie. In alle rust, binnen of buiten. Vanuit mijn huisje aan het bos, kunnen we prachtig wandelen door de Drentse natuur:

 

Met zelfkennis en zelfrelativering

vrijer en effectiever coachen
direct contact: 06 24772669mail: karen@karenwalthuis.nl