Relaties en relatieproblemen

bron van liefde, verdriet en groei
klik hier voor contact

Hebben jullie relatieproblemen?

Relaties zijn een bron van geluk en liefde. En tegelijkertijd kunnen ze hartstikke lastig zijn. Relatieproblemen zijn dan ook heel normaal. In mijn individuele coachings gaat het heel veel over relaties: met collega’s, familieleden, vrienden en geliefden. Stellen komen bij mij voor relatietherapie of relatiecoaching.

Zitten jullie in een acute relatiecrisis of gaat het al langer niet goed? Lees dan verder op relatietherapie. Hebben jullie niet echt een relatieprobleem, maar willen jullie jullie relatie onderhouden of verdiepen? Kijk dan bij relatiecoaching.

Willen jullie in alle rust in de natuur de intimiteit in jullie relatie terugvinden of versterken? Dan is de relatieretraite iets voor jullie.

Hebben jullie haast?

Jullie kunnen op zeer korte termijn bij mij terecht. Relatieproblemen kunnen we maar beter snel  aanpakken. Hoe eerder, hoe beter, zodat de schade zoveel mogelijk beperkt blijft. We stemmen telefonisch met elkaar af of ik de juiste persoon ben voor jullie. Als dat goed voelt, maken we gauw een afspraak.

Hebben jullie veel en heftige ruzies?

In een intieme relatie kan het er soms heftig aan toegaan. Juist de mensen die het dichst bij je staan, kunnen triggers zijn voor intense emoties. Soms omdat je iets verlangt of nodig hebt dat je niet krijgt. Soms omdat er iets uit het verleden geraakt wordt. Uit vorige relaties. Of uit je jeugd, uit de relatie met je ouders toen. Voor je het weet ben je uitgevallen tegen degene die je het meest liefhebt. Of heb je fysiek geweld gebruikt. Dat kan gebeuren. Om elkaar niet verder te beschadigen, is relatietherapie dan wel nodig. Om jezelf te helen van de oude pijn die je bij je draagt. Om destructieve patronen in jezelf en tussen jullie te ontmantelen. Om nader tot jezelf en elkaar te komen, omdat dat jullie wezenlijke verlangen is.

Of is de fut en de seks er een beetje uit?

In lange liefdesrelaties treedt er onvermijdelijk enige sleur op. Dat kan goed voelen. Claudia de Breij zingt zelfs: ‘Ik heb zo’n zin in sleur met jou’. En het kan betekenen dat de fut uit de relatie verdwijnt. En daarmee vaak ook de seks. Zeker als jullie kinderen hebben, kan het zijn dat jullie samenzijn meer voelt als het leiden van een efficiënt bedrijf, dan van een gepassioneerde relatie. Om te voorkomen dat dit proces leidt tot relatieproblemen, kunnen jullie onderzoeken hoe je het leven weer terugkrijgt in de relatie. Ik begeleid jullie daar graag bij als relatiecoach. Samen doorbreken we de (onbewuste) patronen die in jullie relatie zijn geslopen. En we onderzoeken jullie behoeftes en verlangens, waarna jullie die meer gaan uitspreken naar elkaar.

Gaan jullie scheiden?

Jullie veranderen als mens en daarmee ook jullie relatie. Soms vergt een heftige gebeurtenis een herdefiniëring van de relatie. En soms past het niet meer samen. Dan wil je prettig uit elkaar. Als jullie kinderen hebben, blijven jullie in relatie met elkaar. Maar hoe? Hierbij begeleid ik jullie graag als jullie relatietherapeut.

Geen monogame relatie?

Als jullie gekozen hebben voor een open relatie of een polyamoureuze relatie, vergt dat heel wat bewustzijn en communicatieve vaardigheden. Van jullie allemaal. Dat valt nog lang niet mee. Als jullie toch deze uitdaging aan zijn gegaan of aan willen gaan, kan ik jullie erbij begeleiden met relatiecoaching.

Iemand vreemdgegaan?

Monogamie is voor velen de norm en vreemdgaan een ‘schande’. Dat is de reden dat het vaak verborgen wordt gehouden voor de liefdespartner. Dan leef je met een leugen. En als het uitkomt, is het vertrouwen geschaad. Toch hoeft vreemdgaan niet het einde van de relatie te betekenen. Hoe? Dat onderzoeken we in relatiecoaching.

Ongehoord

 

Toen ik je vertelde over mijn pijn
Zei je mij dat ik het niet zo moest voelen

Toen ik je uitlegde waarom ik het zo voelde
Zei je mij dat ik niet zo moest denken

Toen ik je bekende dat ik er last van had
Zei je mij dat ik het los moest laten

 

 

Toen ik naar jouw reacties luisterde
Ging de pijn nog harder schreeuwen

Mijn gevoel wilde gehoord worden
Ik wilde gehoord worden, meer niet

 

©Karen Walthuis, 2020

Persoonlijke groei en bewustwording

door samen te leren in en van jullie relatie
direct contact: 06 24772669mail: karen@karenwalthuis.nl