Artikelen

in (vak)bladen en kranten
Contact? bel: 06 24772669

Veel coaches zijn bang voor chaos. Terwijl chaos juist zo belangrijk is in een effectief coachingsproces, vinden in ieder geval de provocatieve coaches. Lees mijn column hierover in het TvC 3-2020: Leve de Chaos!

 

De redactie van het TvC vond het spannend mijn column te publiceren, omdat ik een pleidooi doe voor het NIET gebruiken van data in coaching (of in ieder geval met wijsheid). Data of geen data, dat is de vraag! TvC 2-2020

Mijn allereerste column in het Tijdschrift voor Coaching 1-2020 stond toevallig in het themanumer ‘de eerste keer’ en heet dan ook Die vermaledijde eerste keer.

In het Parool van 23 april 2019 beschrijf ik waarom het Meldpunt Indoctrinatie Onderwijs van het FvD zo gek nog niet is. Lees het als je wilt weten waarom.

 

In de Psycholoog (maandblad van het NIP) van juli/augustus 2017 staat een interview met mij: ‘Mensen laten floreren’. Het gaat o.a. over de vraag of en hoe psychologen een positieve bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. NIP de psycholoog interview 2017

Parool - oproep aan ouders

Vechtscheidende ouders; neem jezelf onder de loep! is een welgemeende oproep aan ouders om stil te staan bij zichzelf. Geschreven uit zorg om het toenemende aantal kinderen dat de dupe is van ouders die langdurig met elkaar in gevecht zijn. Een prettiger leesbare tekst staat hier.

bloem

Tolerantie als afwijking – de grenzen van verdraagzaamheid

Mijn bijdrage aan de essaywedstrijd van NRC Handelsblad en de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, 2016

Kikkercoaches laten zich niet kussen is de titel van een artikel dat ik met Jan Ruigrok geschreven heb voor het Tijdschrift voor Coaching, maart 2018. Hierin vertel ik over een twee uur durend provocatief coachingsgesprek met een ceo en geeft Jan er commentaar op. Lees en voel.

zonnebloem bij coach

Hoe ver kunt u gaan?
intimiteit in de coachingsrelatie
Over het genot van de intimiteit van de coachingsrelatie en de haken en ogen, zoals verliefde coachees. Lees verder op de website van het Tijdschrift voor Coaching.

daarom-loop-ik-mee-met-ieder1

Daarom loop ik morgen mee.

Brief van de dag in het Parool op 24 september 2016. Mijn redenen om de volgende dag mee te lopen met de Ieder1 Parade. ook te lezen via de website van het Parool.

 

model van zes coachhoudingen

Wat voor een coach bent u?
model zes coachhoudingen geeft de coach zelfinzicht

Een uitgebreid artikel over het model van de zes coachhoudingen (Tijdschrift voor Coaching, 2008).
Je kunt het hier downloaden.

woeste tulp training

We hebben al een boek!
een impressie van een bijzonder teambuildingsproces

Samen met mijn opdrachtgever van Enexis heb ik dit verslag van een organisch teambuildingsproces geschreven. Het MT heeft met elkaar een boek over duurzame energie geschreven.   (Tijdschrift voor Coaching, 2008).

Je kunt het hier downloaden.

Voor een bewustere samenleving

met meer empathie en compassie
direct contact: 06 24772669mail: karen@karenwalthuis.nl