Transformationeel coachen

wezenlijke ontwikkeling
Contact? bel: 06 24772669
rode bloem dichterbij

Wat is transformationeel coachen?

Transformatie betekent voor mij een wezenlijk verandering. De ontwikkeling vindt van binnen(uit) plaats. Die kan ingezet worden door belangrijke levensgebeurtenissen, overgangen van de ene naar de andere levensfase, en andere crises. Een crisis zie ik als een periode waarin oude vanzelfsprekendheden niet meer gelden en je nieuwe ideeën en gedragingen en misschien zelfs een nieuwe levenshouding ontwikkelt. Hierover schrijf ik in mijn boek ‘Leven met de handrem eraf, coach jezelf door iedere crisis’.

Depressieve gevoelens

Ook kunnen een sluimerend gevoel van onbehagen, overspannenheid, depressieve gevoelens tekenen zijn dat je ‘systeem’ toe is aan aandacht voor een verandering. Ik heb intussen zelf een behoorlijk aantal van die transformaties doorgemaakt en daar ben ik zeker blij mee. Je  moet er even doorheen, maar dan heb je ook wat…

Interactief geheel

Bij zo’n transformatie doen alle aspecten van je zijn mee. Lichaam, geest, emoties en energie (je ‘systeem’) zijn volgens mij een interactief geheel. In de coaching doen ze ook allemaal mee. De mate en vorm waarin hangt af van jouw proces en behoefte. In die zin zou je mijn benadering organisch en holistisch kunnen noemen. Alhoewel… ik doe het vooral met praten, reflecteren en mediteren. Voor benaderingen via het lichaam en de energie, denk aan reiki, haptotherapie en dergelijke, kun je beter naar iemand gaan die daarin gespecialiseerd is.

Zelfreflectie

De rol van mij als coach is vooral om je te helpen je vaardigheden tot zelfobservatie en zelfreflectie (verder) te ontwikkelen en daarmee je vermogen te vergroten om jezelf op de door jou gewenste manier te blijven ontwikkelen. Zo kun je je levenservaringen – de prettige en de pijnlijke – gebruiken voor je eigen groei. Het is toch heerlijk om jezelf tot je recht te laten komen en het leven ten volle te leven?

Wezenlijke verandering & persoonlijke groei

van binnenuit
direct contact: 06 24772669mail: karen@karenwalthuis.nl