Workshop een frisse kijk

op jezelf, de ander en de wereld

Iets voor jou?

 • Ben je toe aan een frisse en open kijk op zaken?
 • Wil je vanuit een ander perspectief nieuwe mogelijkheden zien?
 • Durf je je ‘waarheden’ en vanzelfsprekendheden te onderzoeken?
 • Houd je wel van een beetje humor en (zelf)relativering?

Dan is deze workshop iets voor jou, je team of organisatie!

 

Een frisse kijk

Tijdens de workshop ga je ervaren dat veel, waarvan we denken dat het de objectieve werkelijkheid is, eigenlijk het resultaat is van onze programmeringen. Dat  zaken die we als waarheid zijn gaan ervaren ook maar bedenksels zijn van ons brein. Wat je daaraan hebt? Nou, als je beseft dat je de werkelijkheid grotendeels zelf verzint, dan kun je die beter naar je hand zetten. Er komt creatieve energie tot je beschikking. Je voelt je vrijer en sterker. Als je je gefixeerde beelden over de wereld ‘reset’ kun je ze aanpassen aan de persoon die je nu bent. Dan kun je je werkelijke ideeën, verlangens en kwaliteiten ruim baan geven.

Al gelezen?

Het boek Hoe word ik echt rijk – een frisse kijk op ons moderne bestaan komt tot leven in deze workshop.

Als je het boek van tevoren leest, zul je tijdens de workshop nog verder de diepte in kunnen gaan.

Als je het niet gelezen hebt, zal de verrassing tijdens de workshop groter zijn. De keuze is aan jou…

 

een frisse kijk op ons moderne bestaan

Voor wie:

 • coaches en leiders
 • doeners en denkers
 • individuen en organisaties
 • iedereen die stil durft te staan bij zichzelf, de ander en de wereld om ons heen
 • iedereen die bewuster wil leven

Wat gaan we doen?

Eerst schets ik een beeld van algemene ideeën over de werkelijkheid die diep in onze maatschappij verankerd zitten: de collectieve illusies. Van daaruit word je geprikkeld om de ‘waarheden’ in jouw brein te onderzoeken. Er worden verschillende oefeningen (STOPs) gedaan, waarin je stilstaat bij jezelf en je wereldbeeld. Door je ervaringen en beelden met andere deelnemers uit te wisselen, ga je steeds scherper zien wat jouw specifieke interpretatie van de werkelijkheid is. Dit doen we in een vrije, open en intieme sfeer waarin humor en plezier de confrontatie met jezelf luchtig houdt.

Je zult nog versteld staan van de mate waarin een ieder zich laat leiden door impliciete aannames en persoonlijke kleuringen. En hoe overtuigd we zijn dat de ander hetzelfde ervaart als wij. Maar iedereen leeft in zijn eigen wereldje. En dat is prima, zeker als je er een mooi wereldje van maakt. En als we af en toe aansluiting vinden op elkaars wereld. Want wie verlangt er niet naar wezenlijk contact met de ander? Wie wil er niet echt gezien en gehoord worden? Je gaat steeds helderder zien wat van jezelf is en wat van de ander. Dit stelt je in staat om vrijer en effectiever je eigen verlangens en ideeën vorm te geven. Je bereikt je doelen met minder moeite en met meer plezier en soepelheid.

Voor organisaties

De workshop wordt ook in-company gegeven:

 • afgestemd op specifieke behoefte
 • van 5 tot 500 personen
 • van 1 uur tot meerdere dagen

Neem contact op voor een voorstel op maat.

Planning & Investering

Open inschrijving

data op aanvraag

€ 395,- voor bedrijven en € 295,- voor ZZP en non-profit p.p. incl. koffie/thee/lunch en het boek Hoe word ik echt rijk?, excl. 21% BTW

aanmelden

helderder zien, voelen en denken

leidt tot effectiever handelen, communiceren en contact maken