Supervisie/coaching

voor professionele begeleiders
klik hier voor contact

Zoek je een supervisor/coach?

  • Begeleid je anderen met veel liefde en plezier bij hun ontwikkeling?
  • Zou je die warme en scherpe aandacht zelf willen ontvangen? Van iemand met doorleefde wijsheid?
  • Heb je vragen en casuïstiek die gaan over het relationele aspect van coachen?
  • Ervaar je ook dat je eigen bewustZijn je belangrijkste instrument is?

Ontdekkingsreis

Ook al ben ik meer dan twintig jaar werkzaam als coach, het verveelt me nog steeds niet. Iedere coachingsessie is voor mij een ontdekkingsreis in de wereld van de coachee. En dus steeds weer anders en verrassend. Zo heb ik ook met iedere coachee een ander soort relatie.

Hetzelfde geldt voor de supervisie die ik geef aan professionele begeleiders, zoals coaches, trainers en counsellors.

 

‘Ik heb van je geleerd, als persoon en professional, je kracht, je kwetsbaar zijn en de wijze waarop die beiden zich mogen verstrengelen, je warmte… en dat alles neem ik mee op mijn verdere pad.’

Marianne Burggraaff

coach/trainer

De coachingsrelatie als instrument.

De meeste (alle?) coachvragen gaan in essentie over de vraag: ‘Hoe verhoud ik mij tot mijzelf, de Ander en de wereld om mij heen?’. In het contact met je coachee, in het hier en nu, is veel materiaal aanwezig dat bruikbaar is bij de beantwoording ervan. Als coach neem je jezelf, met bagage, mee in de coachingsrelatie. Vanuit jouw innerlijke houding, geef je je verhouding met je coachee vorm. De coachee doet hetzelfde. Daarnaast spelen er universele relatiedynamieken omtrent macht, verantwoordelijkheid, liefde, overdracht en dergelijke. Hierover kun je meer lezen in mijn boek Wisselende contacten, de ontmaskering van de coachingsrelatie. Hoe meer helderheid jij hebt in wat van jou is en wat van je coachee en wat er relationeel tussen jullie beiden speelt, des te effectiever kun je werken in en met de coachingsrelatie.

Coachvragen en casuïstiek

Als supervisor begeleid ik je graag met vragen en casuïstiek die zich op dit terrein afspelen. Denk hierbij aan het omgaan met overdracht of ‘weerstand’ van de coachee en met je eigen ‘triggers’, al dan niet bewuste (voor)oordelen, remmingen en tegenoverdracht.  Of we onderzoeken hoe je functioneel om kunt gaan met disfunctionele relatievoorstellen van je coachee. Dat je bijvoorbeeld een coachee die binnenkomt als een gewond vogeltje niet gaat doodknuffelen, maar juist stimuleert om weer stevig op zijn dunne pootjes te gaan staan.

Hierbij maken we gebruik van alle zes coachhoudingen en die van de Uitdager in het bijzonder. In deze houding pleeg je paradoxale en provocatieve interventies. Hoe beter je jezelf kent, accepteert en relativeert, des te vrijer zul je in deze houding kunnen werken en kunnen ‘spelen met de coachingsrelatie’.

Mag ik je begeleiden?

Voelt het goed wat je leest? Of twijfel je nog?

Je kunt meer over mijn ontwikkeling en achtergrond lezen. Of mijn posts een tijdje volgen op Linkedin.

Natuurlijk kun je me ook gelijk bellen om je behoefte te bespreken en te onderzoeken of ik je daarbij van dienst kan zijn. Als je het fijner vindt me te mailen voor meer informatie of om een een afspraak te maken, is dat natuurlijk ook prima.

Investering

Coachen & supervisie

Zakelijk:                € 175,-
ZZP/particulier:    € 150,-
tarieven per uur excl. 21% BTW

Strippenkaart:      € 1050,-
(8 gesprekken, alleen voor particulieren)

Locatie Drenthe

 Als je in het oosten of noorden van het land woont, spreek ik graag met je af in mijn huisje aan het bos van Hooghalen.

Locatie Amsterdam

In Amsterdamse bos of (Vondel)park. Of binnen: Kromme Waal 9 (vlakbij het CS) of op het WG Plein.

locatie Amsterdam

‘Ik leer zo veel van Karen als het gaat om het benaderen met een open, ruimte gevende houding. Ik heb vaak over empathische houdingen gelezen, maar doe het maar eens!’

Jan Meijs

trainer

Met zelfkennis en zelfrelativering

vrijer en effectiever coachen