Relatietherapie in Drenthe

herstellen, eindigen of herdefiniëren van de relatie
klik hier voor contact

Relatietherapie of relatiecoaching?

Wat is het verschil tussen relatietherapie en relatiecoaching? Als jullie de volgende vragen met ‘ja’ beantwoorden, ben ik graag jullie relatietherapeut.

  • Zitten jullie in een acute relatiecrisis of gaat het al langer niet goed?
  • Gaan jullie scheiden en willen jullie dat goed doen?
  • Zoeken jullie naar een manier om het co-ouderschap goed vorm te geven?

Als jullie niet echt een relatieprobleem hebben, maar je relatie wilt onderhouden of verdiepen, kijk dan bij relatiecoaching.

Kunnen we snel terecht?

Ja, jullie kunnen op zeer korte termijn bij mij terecht. Relatieproblemen kunnen we maar beter snel  aanpakken. Hoe eerder, hoe beter, zodat de schade zoveel mogelijk beperkt blijft. We stemmen telefonisch met elkaar af of ik de juiste persoon ben voor jullie en dan maken we gauw een afspraak.

Wat is relatietherapie?

Jullie veranderen als mens en daarmee ook jullie relatie. Soms vergt een heftige gebeurtenis een herdefiniëring van de relatie. En soms past het niet meer samen. Dan wil je prettig uit elkaar. Als jullie kinderen hebben, blijven jullie in relatie met elkaar. Maar hoe? Hierbij begeleid ik jullie graag als jullie relatietherapeut.

Karen Walthuis

Hoe gaat relatietherapie?

Jullie probleem is het beginpunt van de therapie. We onderzoeken met elkaar wat er precies gebeurt en wat jullie zouden willen. Ik stem mij af op jullie en dan ontwikkelt zich een organisch proces. Daardoor is iedere therapiesessie weer anders. Ik werk eclectisch en vanuit de zes coachhoudingen en dus ook provocatief.

Wat levert therapie op?

In eerste instantie brengt het rust in een heftige situatie. Daarna krijgen jullie meer inzicht in elkaars behoeften en wensen. En jullie leren deze uit te spreken naar elkaar.

Het kan ook zijn dat jullie niet samen blijven, dan zal het helpen om vloeiend te scheiden.

Relatietherapie in Drenthe

Om in alle rust met jullie te werken aan jullie relatie, ontvang ik jullie graag in mijn huisje aan het bos in Hooghalen. Bij geschikt weer kunnen we in de tuin zitten en wandelen over de heide en door de bossen. De rustgevende natuur om ons heen faciliteert het proces enorm.

Deze locatie is daarom ook zo heerlijk voor de miniretraite. Dan werken we een halve of een hele dag met elkaar, zodat we lekker de diepte in kunnen gaan. En optimaal gebruik kunnen maken van de stilte en de natuur.

Wat kost relatietherapie?

We voeren in totaal acht gesprekken. Deze acht gesprekken kosten jullie €1050,- (excl. 21% BTW).

Losse gesprekken kunnen ook, dan kost het €150,- per uur (excl. 21% BTW). Of jullie kiezen voor de miniretraite

‘Karen heeft ons tijdens het coachtraject gespiegeld met ons gedrag, emoties en met name behoeften die eronder liggen. Hierdoor zijn wij niet alleen als stel tot inzichten gekomen over onze patronen, maar ook als individuen. Haar manier van coaching gaat gepaard met veel humor, zonder het weg te lachen, duidelijke observaties en hier en daar provocatie om de spiegel duidelijk te zien en te voelen. Wij zullen haar zeker op blijven zoeken en raden haar dan ook zeker aan!’

Merel & Lex

Je relatie herdefiniëren of eindigen

is een natuurlijke stap op jullie levenspad
direct contact: 06 24772669mail: karen@karenwalthuis.nl