Vloeiend scheiden

Vloeiend scheiden

‘Mama, weet je wat ik zo fijn vind? Dat jullie destijds van jullie scheiding geen gedoe hebben gemaakt, daarom is het voor mij eigenlijk helemaal geen ding geweest. Toen niet, nu ook niet, trouwens.’ Lees meer over de ervaring van mijn dochter.

Alwetende vader gezocht

Alwetende vader gezocht

‘Ons land heeft nu een sterke premier nodig, die zegt hoe het zit met dat Corona en wat we precies moeten doen om het te stoppen!’ of: ‘Corona is één groot excuus van de leiders om ons, het volk, te onderdrukken.‘ Even doorvragen bij beide kennissen, gaf mij inzicht in de onderliggende behoeften en gevoelens. En in wat ons te doen staat. Denk je mee?

Leve de chaos!

Leve de chaos!

Veel coaches zijn bang voor chaos. Terwijl chaos juist zo belangrijk is in een effectief coachingsproces, vinden in ieder geval de provocatieve coaches. Lees mijn column hierover in het TvC 3-2020.

Makkelijk praten.

Makkelijk praten.

‘Ja, maar jij hebt makkelijk praten, Karen, jouw leven gaat van een leien dakje’, zei ooit een coachee tegen me. Nou, geloof het maar niet, hoor. Ook, of juist (?), coaches struikelen zich door het leven heen. Hoed je voor goeroes die zeggen verlicht te zijn. Lees verder om te weten waarom.

Dankzij of ondanks de trainer?

Dankzij of ondanks de trainer?

Een paar weken geleden postte ik op Linkedin een oproep voor deelnemers aan trainingen, die het gevoel hebben beschadigd te zijn geraakt. Er meldden zich al snel een zestal mensen. Met hen heb ik uitgebreide telefoongesprekken gevoerd. Hier deel ik enkele van hun ervaringen met je. Graag ontvang ik je reactie, zeker als je zelf trainer bent. Snel gaan lezen.

Van behoeftigheid naar behoeftevervulling

Van behoeftigheid naar behoeftevervulling

‘Vraag je me nu om een donatie in je bodemloze put?’, met een twinkeling in mijn ogen kijk ik mijn coachee aan. ‘Verdorie, je hebt gelijk, ik doe het hier, nu, met jou ook. Ik wil van iedereen bevestiging dat ik aardig gevonden word. Het is zo belangrijk voor me, dat ik niet zeg wat ik zelf wil.’ Lees verder.

Karen Walthuis

Karen Walthuis

blikopener, spreker, coach, supervisor, trainer, procesbegeleider, schrijver, psycholoog, co-ouder, levenskunstenaar

opent geesten en harten
voor meer individuele levensvreugde
wezenlijkere verbinding en
en een bewustere samenleving